Til forsiden

Marlene Lambertsen

www.morethanfood.dk

Er tilknyttet klinikken som ernæringsterapeut – og har konsultationer lørdag og søndag i LIGE uger i klinikken. 

I de år jeg har arbejdet som ernæringsterapeut her i Eva Lydekings klinik, har jeg oparbejdet en vifte af kompetenceområder og arbejdet med en bred målgruppe af klienter, som har fået hjælp af mig til deres problemstillinger.

Hvem kommer til mig som ernæringsterapeut? Klienter kommer selvfølgelig af forskellige grunde, mange har et forløb bag sig, alle ønsker at få viden om, hvad de selv kan gøre for at optimere deres helbred. 

Min opgave som ernæringsterapeut er, at lytte og stille spørgsmål til klientens helbreds problematikker. Til den første konsultation har klienten har på forhånd udfyldt og medbragt spørgeskema samt skema over 3 dages kostregistrering. Ofte kommer klienten med flere problemstillinger. Spørgeskema og kostregistrering kombineres med evt. Vega-test og andre analyse test. Klientens problemstillinger bliver mine brikker til at lægge et stort puslespil, hvor jeg forklarer, hvad der sker rent biokemisk, og udarbejder en handleplan til klienten. 

Ernæringsterapi er både at arbejde med sin kost og kan også involvere fordybelse/visualisering samt andre relevante tiltag såsom kiropraktik, psykolog m.v. Dette sker altid i samarbejde med klienten. Det er en proces at være menneske, og med alle de påvirkninger vi udsætter vores sind og krop for, er det naturligvis også altid en proces at optimere sit helbred så godt som muligt. At du som klient kommer til mig som ernæringsterapeut, betyder at du er nysgerrig på ernæringsterapi, at du er villig til og åben overfor at arbejde med dine kostomlægninger derhjemme. Biokemi tager tid for at virke. For nogle klienter er det en længerevarende omstilling at omlægge vaner, andre går direkte til sagen, det er meget individuelt. 

Jeg er certificeret DNAlife behandler, og oplever i praksis at DNA test virkelig er et godt værktøj for klienter til at forstå, hvorfor deres krop responderer som den gør. Hvorfor taber jeg mig ikke trods adskillige slankekure, hvordan er jeg skruet sammen i forhold til kolesterol osv. At der ligger svar i generne, som netop giver indsigt i forebyggelse til senere problematikker og muligheder til at sætte ind her og nu er gode redskaber at arbejde ud fra. (DNAhealth, DNAsport, DNAoestrogen, DNAdiet)

Andre analyse test kan også være nyttige i vores arbejde med dit helbred.  Der findes mange forskellige typer af analyse test, de kan noget forskelligt hver især. For eksempel en udvidet fæces analyse til fordøjelsesproblemer. Peptider i urin ved personlighedsforstyrrelser og hårmineralanalyse til for eksempel tungmetal problematikker og nedsat næringsmangel. Analyserne behandles på anerkendte udenlandske laboratorier, der er ca. 3 ugers svar tid og test giver en tydelig markør for, hvad vi skal arbejde med og dermed bliver klientens behandlingsforløbet nedsat væsentligt. Alle test skal ses og fortolkes ud fra klientens samlede billede.

Min egen bevæggrund for at beskæftige mig med ernæringsterapi er, at jeg i mange år har døjet med allergi, astma, svær fødevareintolerance, problemer med maven, PMS, diskusprolaps. Via ernæringsterapien har jeg oplevet stor bedring med min mave og fordøjelse. Afføringsprøver testet i USA viste en stor ubalance i min tarmflora. Yderligere reagerede jeg på gluten og mælkeprodukter. Så her skulle der sættes ind, og effekten var hurtig ro og velvære i maven. Motion og omlægning af kosten har hjulpet på mine allergier og PMS, min astma er forsvundet og tilskud har afhjulpet smerter fra diskusprolaps. 

Jeg har altid været aktiv inden for sport, cykling og løb, (marathon), og på baggrund af dette samt med min uddannelse som idrætslærer har disse ting givet mig en dyb indsigt i sportsernæring til både elite og motionist sportsfolk samt elite børn. Jeg rådgiver inden for sportsernæring der virker i forhold til bedre præstation, restitution og skadeforebyggelse.  

Som mor med ernæringsterapeutisk baggrund har jeg også erfaring med fertilitet, graviditet, baby – og børnekost, og hvad der kan gøres når barnet skranter via kost og tilskud.

På mit ernæringsterapeutiske studie afsluttede jeg min uddannelse hos Eva Lydeking med speciale inden for depression. En tilstand mange mennesker rammer ind i, og hvor der er meget at gøre rent ernæringsmæssigt.

Både under min uddannelse som ernæringsterapeut og i min tilknytning til Evas klinik Institut for Optimal Næring, har jeg fulgt hendes arbejde i praksis. Jeg har siddet med, når hun har haft klienter og dermed fået indsigt i, hvordan hun griber arbejdsprocessen an med klienterne. Det har været meget lærerigt, og Eva er en utrolig dygtig læremester.

I mit arbejde med ernæringsterapi, kræver det at jeg hele tiden er med på, hvad der rør sig inden for mit felt. Jeg er medlem af DET, og RAB registreret, og for at bibeholde dette kræver det, at jeg hele tiden er ajourført inden for ny forskning.

Foredrag eller undervisning:

Det er altid spændende at skulle forberede mig til foredrag eller undervisning, og med min pædagogiske baggrund er jeg trænet i at formidle også svært indhold, så alle kan følge med og forstå sammenhængene. Er du interesseret i at få mig ud til foredrag eller undervisning så kontakt mig via mail: marlenelambertsen@yahoo.com eller telefon 2215 2032.

Fra august 2019 er jeg tilknyttet Zonecollege i Greve som hovedunderviser på kostvejlederuddannelsen. https://zcdskole.dk/ernaerings-terapeut-uddannelse/

 

Mine kompetenceområder:

Acne, eksem, psoriasis, hudkløe, hudproblemer
ADHD, ADD, autisme, asperger
Allergi, intolerance og overfølsomhed (multiallergi)
Alzheimers, demens forebyggelse
Astma
Baby & børn, hyppige infektioner, snot, slim, forkølelser, mellemørebetændelse, halsbetændelse, dårlig fordøjelse, ondt i maven, astmatisk bronkitis, børn der skranter
Blodsukkerproblemer, insulinresistens, diabetes I-II
Cancer, forebyggelse, ernærings optimering efter operation
Depression, angst, skizofren
Detox, afgiftning og genopbygning af kroppen
Energi, lav energi, kronisk træthedssyndrom (CFS)
Fertilitet, både for mand og kvinde, ufrugtbarhed, PCO, PCOS, endometriose, menstruationsforstyrrelse, menstruationssmerter, hormonubalance, PMS, overgangsalder
Fordøjelsen, oppustethed, diarré, forstoppelse, irritabel tarm, tarmsygdomme (Colitis Ulcerosa, Crohns), svamp, parasitter, cøliaki, nedsat fordøjelseskapacitet
Herpes (HSV)
Hovedpine, migræne, piskesmæld
HPV-vaccine skader
Kolesterol
Mand, hormoner, energi og vitalitet
MCS (Overfølsomhed for mange kemiske stoffer)
Osteoporose
Ryg, diskusprolaps, smerter
Sportsernæring til voksne atleter, eliteniveau og motionister. Sportsernæring til elitebørn
Stofskiftet, for højt, for lavt
Stress
Vægt – overvægt, undervægt, spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, overspisning BED, cutting, ortoreksi)

Marlene Lambertsen, Ernæringsterapeut medlem af DET og registreret RAB behandler. Uddannet folkeskolelærer med linjefag i idræt, har de sidste 11 år undervist på 10. klassecenter med idræt og ernæring som hovedfag. Kostvejleder og ernæringsterapeut hos Eva Lydeking Olsen 2012. Tilknyttet Institut for Optimal Næring siden 2015 som ernæringsterapeut. Certificeret DNAlife behandler.

Optimal Næring v/ Eva Lydeking | Teglgårdstræde 4 f, 2. t.h., 1452 København K · klinik@optinut.dk · www.optinut.dk