Til forsiden

Carmens Kernebrød

 250 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g hørfrø (½ hele - ½ knuste)
100 g sesamfrø (½ hele - ½ knuste)

Blendes til groft mel
2½ spsk HUSK
1 spsk salt

Skal røres meget godt og længe (5-10 min) så en maskine er langt at foretrække, hæld vand i, så dejen hele tiden er grødagtig og klistret. Hældes straks på forme, dog max. 3 cm tykt lag.

Bages ved 180 grader, nederst i ovnen i ca 1 time. Holder sig godt, ca 1 uge i køleskab men kan desværre ikke fryses. Velbekommen:-) Carmen Villefrance

 

Evas Glutenfrie madboller. Italienske – saftige og luftige!

1 liter vand
1/4 pakke gær
2 tsk. salt
1 kg jyttemel (eller: 500 g jyttemel, 300 g sojaflager og 300 g kartoffelmel/kikærtemel)

Piskes sammen til en blød dej i en gryde, så det kan hæve godt. Står natten over.

1/2 liter vand OG mere mel, ca. 500 g til 750 g (uanset type af de ovennævnte). Dejen skal være som grød (elpisker kan gøre det)

Sættes med en grydeske på pladen til store svampede, lidt flydende boller som efterhæver 1/2 time og bages ved 200 grader (varmluft) eller 225 grader (alm.) i 25 minutter.

Dejen kan holde sig 4-5 dage i køleskab og bages efterhånden eller fryses.

Optimal Næring v/ Eva Lydeking · klinik@optinut.dk · www.optinut.dk